10.3.16

MOUSSE D'ARRÒS AMB LLET




INGREDIENTS (4 persones)
750 ml de llet de civada
100 g d’arròs blanc de gra rodó
1 branca de canyella
Dues tires de pell de llimona
50 g de sucre moreno
400 ml de llet de coco

PREPARACIÓ:
1. La nit anterior deixem la llauna de llet de coco a la nevera.
2. Posem en una olla l’arròs, la llet de civada, la branca de canyella i la pell de llimona
i cuinem a foc fort fins que arrenqui el bull.
3. Cuinem a foc mig alt durant 20 minuts. Remenem de tant en tant.
4. Afegim el sucre i cuinem durant 5 minuts més o fins que l’arròs estigui cuit.
5. Retirem la branca de canyella i les pells de la llimona.
6. Obrim la llauna de llet de coco i separem la capa sòlida de la part superior. Només
farem servir aquesta part, la resta la pots fer servir per altres preparacions.
7. En una batedora triturem l’arròs amb llet amb la part sòlida de la llet de coco fins
aconseguir una consistència de mousse. Si està molt espesa, afegim una mica més
de llet de civada o de líquid de la llet de coco.
8. Servim en un recipient gran o ens recipients petits i els deixem refredar una mica a
temperatura ambient i després a la nevera durant al menys 1 o 2 hores, o d’un dia
per l’altre.
9. Per decorar podem afegir una mica de canyella en pols, bayes de Goji i ametlles
trossejades.

PROPIETATS:
L’arròs aporta hidrats de carboni complexos, que proporcionen glucosa d’alliberació
lenta a l’organisme, i són una gran font d’energia durant hores de manera continuada.
L’arròs blanc té un índex glucèmic més alt; és a dir, té una capacitat més ràpida i més
alta per fer pujar la glucosa a la sang. En general, és un cereal que equilibra i calma el
sistema nerviós; ajuda especialment en èpoques d’ansietat, de necessitat de dolç i de
màxima concentració. A més, és la base de moltes dietes depuratives i curatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada