15.3.16

NACHOS DE BLAT AMB FORMATGE CHEDAR, SALSA PICANT I GUACAMOLE



Ingredients i elaboració

5 tomàquets madurs.
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell.
1 ceba
1 ceba vermella.
1 culleradeta de postre de xile chipotle.
2 cullerades de salsa de pico de gallo .
1 llauna de frijoles bayos .
2 jalapeños tallats a fines rodanxes.
Salsa de formatge cheedar.
Nachos de blat molts a la pedra.

Piquem la ceba petita i sofregim fins que estigui ofegada.
Afegim els tomàquets triturats i colats (o ratllats sense pell)
Diexem sofregir fins que quedi una salsa densa.
Afegim el xile chipotle al gust.
A sobre col·loquem els nachos, a sobre d'aquests, més salsa i els frijoles bayos.
Repartim una mica de salsa pico de gallo i uns daus dels pebrots i la ceba vermella tallada petita.
Després afegim la salsa de formatge cheedar calenta i unes rodanxes de jalapeño.
Al costat posem el guacamole per a refredar el picant. 

Guacamole

3 tomàquets madurs amb la pell turgent.
4 alvocats en el seu punt de maduració
1 ceba tendra
Unes fulles de coriandre.
El suc d'una llimona
Sal i pebre.

Partim per la meitat els tomàquets i traiem les pepites.
Tallem a daus molt petits.
Afegim la ceba tallada molt petita amb el coriandre també picat.
Traiem l'òs dels alvocats i trinxem bé amb l'ajuda d'una forquilla.
Barregem bé amb el tomàquet i la ceba una mica de suc de llimona per a evitar que s'oxidi.
Rectifiquem de sa l i pebre.
Si volem guardar unes hores en la nevera, els guardem amb l'òs dels alvocats per a retardar l'oxidació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada