18.3.16

SOPA DE SÍPIA

Ingredients(4 persones):

Per al brou (diferent del fumet)
·         300 gr de peix per fer brou
·         Uns crancs
·         1 porro
·         1 pastanaga
·         2 tomàquets
·         1 ceba
·         1 fulla de llorer
      Quatre alls pelats
·         Uns grans de pebre negre

Per a la sopa
·         1 sípia de tamany mitjà (500 gr aprox)
·         250 gr de gamba blanca o panxuda
·         Mig grapat d'alga wakame seca
·         ½ grapat d'avellanes torrades i pelades
·         Una culleradeta de café de wasabi
·         Una tassa de café de salsa de soia
·         1 tasseta de café de sèmola d'arròs
·         1 ou
·         Un rajolí d'oli d'oliva verge

Procedimiento
En una olla amb 3 litres d'aigua freda sense res de sal s'introdueix el peix per al brou, net de tripes i escames, el porro, la pastanaga, els tomàquets i la ceba. També s'introdueixen el llorer, els alls i els grans de pebre. Bullir. Ha de bullir uns 20-30 minuts fins que el porro i la pastanaga estiguin tendres. S'ha de treure l'escuma que es va formant a la superfície.
Mentre es va cuinant el brou, pelem les gambes i guardem els caps.
Netegem la sípia i la trossegem a trossos petits, com cigrons.
Posar en un bol les algues wakame trossejades grosserament amb la ma, deixant-les 10 minuts cobertes amb aigua calenta. Es rehidrataran i guanyaran volum. Es trossejen amb el ganivet i es tornen a deixar en l'aigua.
Es cola el brou. Es separen les hortalisses i es trossegen a trossos petits. Es porta de nou a bullició i es redueix fins aconseguir 1,5 litres. Reservar.
Es separa el cap del peix i se li extreu tota la carn que es pugui, esmicolant-la. Reservar.
En un cassolet es couen durant 5 minuts els caps de les gambes amb una mica de brou. S'aboca tot al got de la batedora i es tritura. Es passa el líquid resultant per un colador i s'incorpora de nou al brou.
Es trossegen les avellanes amb el ganivet, s'introdueixen en el got de la batedora i es trituren afegint a poc a poc el brou, per a que es formi una pasta i no quedin trossos que es puguin trobar.
A l'olla en la qual hem fet el brou -que ara està buida-, posem un rajolí d'oli d'oliva i saltem els trossets de sípia. Deixem coure durant uns 20 minuts. No importa que s'enganxin una mica al fons de l'olla, doncs la crostra que es forma li dòna un sabor peculiar. Quan la sípia estigui tendra, afegim el brou i ho portem a bullició.
S'afegeix la sèmola d'arròs, les algues picadetes i l'aigua d'haver-les rehidratat. Removem i deixem coure 10 minuts més.
Afegim la pasta de les avellanes i el wasabi diluït en la salsa de soia. 
Afegim les hortalisses trossejades, el peix esmicolat i les gambes trossejades. Barregem be i afegim immediatament l'ou mentre agitemel brou amb unes varetes amb les quals el trenquem. Rovell i clara s'han de cuajar formant fils. Separem el foc i provem de sal. Si està soso, afegir salsa de soia, no sal. També es pot afegir wasabi si volem que es noti el picant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada