21.4.16

BULGUR AMB XIITAKES, XAMPINYONS I CARBASSÓ




INGREDIENTS (per 4 persones)

500 ml de brou vegetal o d’aigua
240 g de bulgur
200 g de bolets xiitaques
200 g de carbassó
200 g de xampinyons
4 grans d’all
50 ml d’oli d’oliva
1 branca de farigola
1 c.s de julivert picat
1 bitxo sec
Sal

PREPARACIÓ:

1. En una olla baixa, sense oli, torrem lleugerament el bulgur. Quan estigui calent hi afegim el brou bullint (la proporció sol ser dues quantitat d’aigua per una de bulgur) i hi afegim la farigola, tapem, i deixem coure 10 minuts a foc lent i deixem reposar uns altres 10 minuts més, sense destapar.
2. Mentre es cuina el bulgur, netegem els bolets i els tallem en juliana. En una paella amb un raig d’oli saltegem els xiitake i els xampinyons. Quan hagin perdut gairebé tota l’aigua i estiguin una una mica daurats, hi afegim el carbassó tallat a daus petits. Gairebé al final, ho salem i afegim els alls tallats a làmines fines i afegim una cullerada de julivert.
3. Un cop cuit el bulgur, l’afegim a la paella i barregem bé. Servim amb una mica de bitxo picat per sobre.

PROPIETATS:

El bulgur és un cereal elaborat amb blat o espelta que aporta beneficis i propietats nutricionals, al ser especialment ric en hidrats de carboni de qualitat i a més a més és baix en greixos. És un aliment que facilita la digestió i és molt recomanat per a persones amb trastorns o problemes estomacals, gràcies a la seva fàcil digestibilitat. Els bolets xiitake contenen molta fibra, gairebé no aporten calories i proporcionen la majoria dels aminoàcids essencials. Aporten a l’organisme gran diversitat mineral: ferro, fòsfor, seleni, potassi, zinc, manganès, coure o germani; així com provitamina A i algunes del grup B, especialment niacina (B3) i riboflavina (B2)”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada