15.4.16

BULLABESA




Ingredients per a 10/12 porcions:

• 1 kg de peix blanc
• 500 g de cananes
• 1 kg musclos
• 800 g tomàquets pera
• 4 grans d'all pelat
• 1 ceba
• 300 ml oli d'oliva verge extra
• julivert
• api
• llavors de fonoll
• llavors d'anis
• 800g patates
• 1 culleradeta de safrà
• vi blanc
• 1 litre de brou de peix

 Per al brou (1l):
• restes de peix
• 1 ceba
• 1 pastanaga
• una mica d'api
• llorer
• pebre en gra.
• sal

Preparació:
En primer lloc, s'han de netejar les verdures per al brou. Posar les verdures a bullir amb aigua amb unes fulles de llorer, uns grans de pebre i les restes de peix. Posar a remull el safrà en un bol amb una mica d'aigua. Pelar i tallar els tomàquets a trossets. Netejar i tallar les cananes a tires. Reservar. Netejar els musclos i posar-los en una olla amb una mica d'aigua, julivert i all. Tapar l'olla i deixar coure, a foc viu, uns minuts (fins que s'obrin les conxes). Reservar.
Pelar les patates i tallar-les a trossos. A continuació, picar les cebes que quedin i el julivert, i les posem a daurar en oli d'oliva en una cassola. Afegir les llavors de fonoll, d'anis, una mica de sal i l'all.
Afegir les cananes i deixar que agafi temperatura (a foc mig). Abocar el vi blanc i deixar reduir.
Afegir una part del brou (tambñe pot ser part de l'aigua on han bullit els musclos) i afegir les patates. Deixar coure uns 20/30 minuts sense tapa, abocant brou si el guisat es va assecant molt.
Quant les patates estiguin mig bullides, afegir el peix i el safrà (amb l'aigua on ha estat a remull). Afegir els tomàquets tallats a trossos i deixar coure durant 15 minuts.
Servir i i decorar amb els musclos i torradetes de pa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada