21.4.16

CANAPES AMB PATÉS D'OLIVES NEGRES




INGREDIENTS (per 4 persones)

140 g de tofu
150 g d’olives negres sense os
 2 c.s. de salsa de soja o tamari
1 c.s d’herbes provençals
Pebre al gust
Torrades de pan de sègol (o qualsevol altre pa)
Tomàquets cherry trossejats
Germinats al gust


PREPARACIÓ:

1. Tallem el tofu a daus i, en una paella amb una mica d’oli, l’enrossim durant uns minuts. Quan el tinguem daurat, el traiem i el reservem.
2. En un vas de batedora posem el tofu, les olives negres tallades, la salsa de soja, les herbes provençals i una mica de pebre negre al gust. Ho triturem bé fins aconseguir una pasta homogènia.
3. Per muntar els canapès, untem les torrades amb el paté, hi afegim els tomàquets cherry trossejats per sobre i acabem a una mica de germinats.

PROPIETATS:

Les olives són riques en antioxidants, vitamines E i A, i ferro. Són bones, doncs, per protegir la pell de l’envelliment, per hidratar-la, regular-la en casos de sequedat, irritació, sensibilitat, dermatitis atòpica i psoriasi. Les olives també ens poden ajudar en casos d’anèmia, ja que són molt riques en ferro, sobretot les negres. Contenen omega-3 i 6 i protegeixen el cor i la circulació. Com l’oli d’oliva, les olives també tenen propietats protectores del cor i la circulació, i per tant de l’envelliment cel·lular. Això és gràcies a l’àcid oleic, un greix monoinsaturat que ajuda a compensar els greixos saturats. L’aigua, la fibra i els àcids grassos que contenen les olives, a banda del fet que originalment són un aliment amarg, afavoreixen la digestió i milloren la salut gastrointestinal. El tofu és la quallada de la llet de soja crua; té un efecte refrescant i s’ha de cuinar bé per evitar alteracions digestives. Al ser un fermentat de la soja és una alternativa a la proteïna animal i conté tots els aminoàcids essencials.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada