29.4.16

EMPANADA DE CARN I BOLETS


 

Ingredients i elaboració de la massa

500 gr . de farina
1 culleradeta petita de sal .
15 gr de llevat fresc.
175 cl . de vi blanc.
100 cl. d'oli d'oliva que ens quedi del sofregit 
1 ou batut per a pinzellar la massa.

Per a fer la massa barregem els ingredients secs i afegim els líquids tèbis i removem bé fins que ens formi una bola compacta i seca.
Deixem reposar en un bol en la nevera tapat amb un drap humit.


Ingredients i elaboració del farcit

3 grans d'all , 2 cebes .
½ kilo de tomàquet vermell.
500 gr de carn picada mixta de porc i vedella .
½ got d'oli d'oliva .
1 cullerada petita de pebre vermell dolç ( de bona qualitat )
500 gr de bolets frescos de temporada

Sofregim els alls tallats a làmines molt fines.
Abans de que comencin a agafar color afegim la ceba tallada en juliana molt petita i deixem sofregir a foc mitjà.
Quan estigui tot molt sofregit afegim el pebre vermell i retirem del foc.
Colem l'oli, que s'ho afegirem a la massa.
Tornem a posar al foc i sofregim la carn amb les verdures.
Quan estigui sofregida la carn afegim una mica de vi blanc i deixem que evapori.
Escaldem els tomàquets amb aigua bullint.
Els tallem per la meitat i els buidem de llavors.
Els tallem a daus i aboquem al sofregit.
Deixem una estona que es sofregeixi.
Afegim els bolets trossejats i deixem sofregir.
Deixem reduir fins que quedi molt dens.
Dividim la massa en 2 parts.
Estirem la primera rectangular a la safata del forn.
Posem el farcit i distribuim be per tota la massa.
Tanquem amb l'altra part del farcit.
Posem al forn preescalfat a 200º graus uns 50 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada