21.4.16

MADUIXES AMB CREMA D'ALVOCAT I LLIMA




INGREDIENTS (per 4 persones)

1 alvocat gran o dos petits
2 llimes
½ tassa de concentrat d’atzavara
400 g de maduixes

PREPARACIÓ:

1. Pelem l’alvocat, traiem l’os i el trossegem.
2. Ratllem la peladura de les dues llimes i n’expremem el seu suc.
3. Posem en un got de batedora els bocins d’alvocat, la ratlladura de la llima i el seu suc i el concentrat d’atzavara. Batem fins aconseguir una crema homogènia.
4. Rentem les maduixes i en traiem el peduncle. Les tallem a bocins.
5. Repartim les maduixes en gots, de manera que ocupin la meitat i completem amb la crema d’alvocat i llima.
6. Servim immediatament.

PROPIETATS:

Les maduixes destaquen per la seva acció antioxidant, ja que contenen vitamina C, carotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles i amb un poder antioxidant molt elevat. Els antioxidants serveixen per bloquejar l’efecte nociu dels denominats radicals lliures, que es produeixen amb l’oxigen de la respiració. Les maduixes tenen diversos efectes sobre l’organisme: milloren la pell i les articulacions, milloren la circulació sanguínia i redueixen i poden bloquejar la modificació del colesterol dolent. L’alvocat conté una barreja de greixos molt adequada per prevenir malalties cardiovasculars. El seu contingut en fibra és elevat (el 80% dels hidrats de carboni que conté els trobem en forma de fibra). És ric en magnesi, un mineral essencial perquè les cèl·lules funcionin correctament. L’alvocat és un còctel molt especial i saludable de vitamines: conté vitamina C i E, vitamina K1 i vitamina B6 i B9. Conté moltíssims antioxidants, una barreja de substàncies que protegeixen dels radicals lliures provocats per l’estrès, la contaminació, l’exposició al sol, l’envelliment, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada