13.5.16

BACALLÀ GRATINAT AMB AMETLLES I ALLS TENDRES AMB SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO CARAMELITZATS



Ingredients i elaboració per 8 persones

8 trossos de bacallà d'uns 150 gr cada 1
50 gr de ametlla crua marcona
1 manat d'alls tendres
1 llauna de pebrots del piquillo al natural
3 tomàquets triturats i colats
1 pastanaga ratllada
2 cebes de Figueres
100 ml de nata líquida
Sal , pebre negre, sucre, oli d'oliva .
4 patates vermelles

Assequem el bacallà en el seu punt de sal.
Enfarinem i fregim amb abundant oli molt calent.
Reservem.
Sofregim les ametlles i quan estiguin torrades, retirem.
En el mateix oli sofregim els alls tendres.
Juntem amb les ametlles i triturem amb una mica de brou.
Ha de quedar una pasta densa.
Fem una maionesa espesa amb un ou i juntem amb la picada.
Reservem.
Sofregim la ceba, tallada petita, fins caramelitzar.
Afegim la pastanaga ratllada i deixem 10 minuts.
Afegim el tomàquet triturat i deixem fins que quedi sec.
Quan agafi color afegim els pebrots amb una mica de sal i sucre.
Afegim un rajolí de nata i deixem reduir.
Triturem i reservem.
Tallem les patates a trossos i posem a bullir fins que estiguin fetes.
Cobrim cada tros de bacallà amb la picada i gratinem en el forn fins que agafi el color desitjat.
Posem una base de salsa de piquillos i a sobre el bacallà calent. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada