9.5.16

CARPACCIO DE REMOLATXA, RAVES I MADUIXA AMB VINAGRETA DE MENTA
INGREDIENTS (per 4/6 persones)

2 remolatxes cuites
4 raves
4-5 maduixes o 1 tros de pebrot vermell
Germinats (d'alfals, ceba, raves, ...)

Per la vinagreta de menta:
6 c.s d’oli d’oliva v.e.
3 c.s de vinagre de poma
3 c.c de suc de gingebre
12-14 fulles de menta
un pessic de sal

PREPARACIÓ:

1. Rentem la remolatxa i la tallem a làmines finíssimes (per facilitar el tall es pot utilitzar una mandolina) i emplatem fent una primera capa.
2. Rentem els raves i les maduixes i els tallem també a làmines molt fines. Col.loquem els raves per sobre de la remolatxa, i per sobre dels raves, les maduixes.
3. Fem la vinagreta amb les fulles de menta picades, l'oli d'oliva, el vinagre, el suc del gingebre i un polsim de sal (ajustar al gust).
4. Afegim la vinagreta, els germinats i servim.

PROPIETATS:
És un plat ric en vitamines del grup B (B2, B3 i B9-àcid fòlic-), vitamines antioxidants (A,C,E), minerals (Magnesi i Ferro) i fibra. La remolatxa conté un alt contingut en ferro i Vitamina C, rica en folats i fibra soluble i insoluble. Conté vitamines del grup B (B1, B2, B3 y B6), potassi i carotens. Aconsellada en casos d’anèmia i d’estrenyiment. Rica en àcid oxàlic que redueix la quantitat de ferro disponible. Compte l'ús abusiu en persones propenses a càlculs oxàlics. La maduixa és una de les fruites amb més antioxidants (vitamina C, carotenoides i antocians -bioflavonoides). És rica en aigua, vitamines, minerals i fibra. Els antioxidants ens protegeixen dels radicals lliures que es generen al nostre organisme (respiració, contaminació, estrès, tabac, radiacions solars, etc.) i de possibles patologies cardiovasculars. El gingebre conté altes quantitats de vitamina C, vitamina B6 i minerals. És un bon protector cardiovascular, antiinflamatori i útil en marejos i nàusees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada