2.5.16

CREMA DE PÈSSOLS I CARBASSÓ




INGREDIENTS (per 4/6 persones)

1 kg de carbassons
250 g de pèsols
1 porro
½ ceba
1 pastanaga petita
1 patata petita
5 c.s d’oli d’oliva verge extra
Sal
Aigua per la cocció
Sèsam torrat per decorar


PREPARACIÓ:
1. Traiem la part més exterior del porro i el rentem i el trossegem. Tallem la mitja ceba.
2. Posem en una olla un parell de cullerades d’oli d’oliva i la posem al foc. Quan l’oli estigui calent afegim el porro i la ceba, abaixem una mica el foc i barregem bé.
3. Passats un parell de minuts, hi afegim el carbassó rentat i trossejat, sense pelar, els pèsols, la patata i la pastaga també pelades i trossejades, i afegim una mica de sal. Donem voltes un parell de minuts, fins que les verdures s’enrosseixin una mica.
4. Afegim aigua, que cobreixi els ingredients.
5. Tapem l’olla i cuinem durant uns 20-30 minuts, fins que les verdures estiguin toves.
6. Retirem del foc, traiem una mica de l’aigua i la reservem.
7. Triturem els ingredients amb ajut de la batedora. Hi afegim unes 3 cullerades d’oli d’oliva i removem. Tastem i rectifiquem de sal. Podem afegir unes gotes de vinagre de poma per intensificar el sabor.
8. Servim amb una mica de sèsam torrat per sobre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada