9.5.16

FALAFELS CASOLANS AMB SALSA DE IOGURT A LA MENTA




INGREDIENTS (per 8 boletes)
120 gr de cigrons crus
¼ de ceba
1 gra d’all
2 c.s de coriandre fresc
2 c.s de julivert fresc
1 c.p de comí
Farina de cigró
Pebre negre mólt
Oli d’oliva verge extra
Sal
1 tassa d’aigua mineral natural (opcional)

Per la salsa de iogurt:
1 iogurt de soja
Oli d’oliva
Suc de mitja llimona
Sal
Pebre negre
Menta fresca

PREPARACIÓ:
1. Posem els cigrons en remull 24 hores abans. Passat aquest temps, els retirem l’aigua, els rentem i els escorrem.
2. Els triturem en una picadora juntament amb la ceba, l’all, el julivert i el coriandre. S’ha de barrejar bé per aconseguir una massa homogènia. Si queda molt sec hi podem afegir una mica d’aigua.
3. Hi afegim la sal, el comí mólt i el pebre negre. Barregem bé i deixem reposar la barreja uns 30 minuts.
4. Un cop passat aquest temps comencem a donar forma als falafels, de boleta o de croqueta.
5. Posem força quantitat d’oli d’oliva en una paella i mentre s’escalfa, arrebossem els falafels en la farina de cigró. Quan l’oli estigui molt calent, fregim els falafels.
6. Els traiem de la paella i els posem en un plat amb paper absorvent per eliminar l’excès d’oli.
7. Preparem la salsa d’acompanyament, barrejant el iogurt, els suc de la llimona, la sal, el prebre i l’oli d’oliva. Piquem la menta ben petiteta i l’afegim al iogurt. Aboquem una mica de salsa per sobre els falafels i servim.

PROPIETATS:
Els cigrons contenen un 19% de proteïna –la carn en té un 18%–, aminoàcids essencials com la lisina, ferro i greixos no saturats, que són fonamentals per al nostre organisme. Però són deficients en metionina i cistina i tenen poc triptòfan. Per tenir proteïna d’alt valor biològic s’han de complementar amb cereals integrals. Els cigrons contenen més ferro que altres llegums i són una bona font de greixos no saturats. Són bons per a l’estómac, el cor i el pàncrees, en especial en casos de diabetis. Són molt rics en calci, potassi i folats, i són una bona font de zinc, de seleni i de vitamines del grup B, com la niacina o la tiamina. També són rics en hidrats de carboni, entre un 50%, si són secs, i un 25%, si són cuits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada