2.5.16

GELATINA DE CACAO I AMETLLES




INGREDIENTS (per 4 persones)

½ c.s d’agar agar en pols
2 c.s de cacao en pols sense sucre
400 ml de beguda d’ametlles
5 c.s de concentrat d’atzavara
2 maduixes (per decorar)

PREPARACIÓ:

1. Tamissem el cacao en pols i el posem en una cassola al foc juntament amb la beguda d’ametlla i l’agar agar. Quan arrenqui el bull cuinem durant 8 minuts sense deixar de remenar.
2. Retirem del foc, hi afegim el concentrat d’atzavara, barregem bé i ho aboquem en flameres individuals o gots de vidre. Deixem que s’atemperi i els portem a la nevera fins que es refredin.
3. Un cop freds i amb la textura de gelatina, desmotllem o servim.
4. Decorem amb unes quantes maduixes trossejades per sobre.

PROPIETATS: La beguda d’ ametlles o avellanes són molt i molt riques en vitamines i minerals; a més aporten més energia, per tant, per als nens o per als que fem esport serien les més indicades, sobretot perquè la d’ametlles conté més calories que la resta i és un bon reconstituent. El cacau és ric en minerals i algunes vitamines: sobretot ferro i magnesi i també calci. També conté àcid fòlic (vitamina B9) i altres vitamines del grup B (B3, B6); el problema és que aquestes vitamines són inestables amb la temperatura, i per tant, si hem sotmès el cacau a temperatures altes es perden força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada