17.5.16

HUMMUS D'ALVOCAT




INGREDIENTS (per a 4/6 persones)
1 pot gran de cigrons
1 alvocat
3 c.s d’oli d’oliva
5 c.s de suc de llimona
1 c.s de tahini
1 gra d’all
Sal i pebre
Tomàquets cherry (per decorar)
Branques d’api (per acompanyar)

PREPARACIÓ:

1. Rentem els cigrons sota un raig d’aigua fins que deixin anar tota l’escuma.
2. Posem en un vas de batedora els cigrons, l’alvocat pelat i tallat, un gra d’all pelat, el tahini, el suc de la llimona, i sal i pebre al gust.
3. Triturem tots els ingredients fins que ens quedi una barreja ben homogènia.
4. Servim amb una mica de tomàquets cherry trossejats per sobre i acompanyat de branquetes d’api per acompanyar.

PROPIETATS:

L’alvocat conté una barreja de greixos molt adequada per prevenir malalties cardiovasculars. El seu contingut en fibra és elevat (el 80% dels hidrats de carboni que conté els trobem en forma de fibra). És ric en magnesi, un mineral essencial perquè les cèl·lules funcionin correctament. L’alvocat és un còctel molt especial i saludable de vitamines: conté vitamina C i E, vitamina K1 i vitamina B6 i B9. Conté moltíssims antioxidants, una barreja de substàncies que protegeixen dels radicals lliures provocats per l’estrès, la contaminació, l’exposició al sol, l’envelliment, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada