9.5.16

PASTÍS DE FRUITES




INGREDIENTS (per 8 persones)

125 gr de iogurt de soja
120 gr d’oli d’oliva (1 vaset de iogurt)
220 gr de sucre moreno (2 vasets)
210 gr de farina integral (3 vasets)
1 sobre de llevat químic
3 plàtans madurs

Per a la crema de fruites:
½ plàtan
½ pera
½ taronja
½ c.p de canyella

Per a decorar el pastís:
Maduixes i kiwis

PREPARACIÓ:

1. En un bol afegim el iogurt de soja, l’oli i el sucre i removem amb l’ajut d’una llengua de gat, fins que quedin ben integrats.
2. Hi afegim la farina i barregem bé. Quan la farina estigui ben integrada hi afegim el llevat i el puré de plàtan, que l’haurem fet aixafant-los amb una forquilla.
3. Greixem un motlle amb una mica d’oli d’oliva i aboquem la massa del pa de pessic. El fiquem en el forn pre escalfat a 180ºC, posant-lo en una reixeta a l’alçada central. Enfornem i cuinem uns 40 minuts o fins que punxem amb un escuradents i surti net.
4. Mentrestant preparem la crema de fruites, batemt totes les fruites juntament amb la canyella i reservem.
5. Tallem les maduixes i els kiwis en rodanxes i, quan el pa de pessic estigui fred, untem la part de dalt amb la crema. Anem col·locant les fruites per sobre fins a cobrir tot el pa de pessic.

PROPIETATS:
El plàtan destaca perquè conté molts hidrats de carboni. Té un valor calòric relativament elevat però, tot i això, no podem dir que engreixi. Conté molts minerals com: potassi, magnesi i fòsfor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada