2.5.16

RISSOTTO D'ESPÀRRECS I ALFÀBREGA




INGREDIENTS (per 4 persones)

320 g d’arròs de gra rodò
1 manat d’espàrrecs verds
1 ceba
Fulles d’alfàbrega fresca
Crema de llet de civada
1 got de vi blanc
Aigua o brou de verdures
Sal
Pebre negre

PREPARACIÓ:

1. Primer de tot rentem els espàrrecs i els tallem en bocinets petits. Els saltegem en una olla baixa amb una mica d’oli d’oliva. Quan estiguin daurats, els retirem i reservem.
2. Piquem la ceba a daus petits i la saltegem a foc baix a l’olla. Quan hagi agafat una mica de color i estigui tendra afegim l’arròs. El saltegem un parell de minuts i afegim una mica de l’aigua o el brou de verdures, que haurem escalfat prèviament en un casso. Anem remenant i deixem que es vagi coent l’arròs. Anem afegint aigua o brou a mesura que l’arròs l’absorveixi, fins que l’arròs estigui cuit. El temps de cocció serà diferent depenent del tipus d’arròs, però sol ser entre 15-20 minuts.
3. Per una altra banda, prepararem una crema d’alfàbrega amb la crema de llet de civada, les fulles d’alfàbrega fresca i una mica de sal i pebre. Ho triturem tot a la batedora fins que ens quedi una crema ben emulsionada.
4. Els darrers 5 minuts de cocció de l’arròs afegirem els espàrrecs trossejats, un rajolí de vi blanc i la crema d’alfàfrega. Al finalitzar la cocció el deixem reposar una mica.
5. Serviem amb unes fulletes d’alfàbrega com a decoració.

PROPIETATS: En els espàrrecs, el component principal en pes és l’aigua (92%), seguida dels hidrats de carboni (4,5%), la proteïna (2,3%) i la fibra (2%). Es tracta d’una hortalissa baixa en calories, que no té greix i amb un contingut baix en sal. És una bona font de vitamines antioxidants (C, E i provitamina A), d’àcid fòlic (B9) i de niacina (B3). Els minerals més destacats que conté són el potassi i el sofre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada