17.5.16

SEITAN A LA LLIMONA AMB CREMA DE PÈSOLS, MENTA I ESPÀRRECS




INGREDIENTS (per 4 persones)

250 g de seitan
300 g de pèsols
1 llimona
4 espàrrecs
1 ceba tendra
4 c.s d’oli d’oliva verge extra
1 c.s de menta fresca
salsa de soja

PREPARACIÓ:

1. Ratllem la pell de la llimona i n’expremem el seu suc. Tallem el seitan en 4 daus i el posem a macerar amb el suc i la ratlladura de la llimona, mitja ceba tendra picada i 3 cullerades d’oli d’oliva.
2. En una cassola amb aigua, bullim l’altra meitat de la ceba tendra durant 2 minuts amb la punta dels espàrrecs. Retirem les puntes dels espàrrecs, les refredem sota un raig d’aigua freda i les reservem. Triturem la ceba tendra amb els pèsols, la menta i mig got de l’aigua de la cocció. Ho colem i ho reservem.
3. Amb el pelapatates, traiem làmines de la part alta dels espàrrecs i les reservem.
4. Escorrem el seitan i el dorem a la planxa fins que es dorin els bocins uniformement.
5. Servim en plats fondos la crema de pèsols, en mig el seitan i el cubrim amb les làmines dels espàrrecs crus i les seves puntes. Ho amanim amb un raig d’oli d’oliva i la salsa de soja.

PROPIETATS:

El seitan es gluten de blat, una barreja de proteïnes del gra de blat. Aquestes proteïnes no són completes, són deficients en lisina. És de molt fàcil digestió ja que no contenen matèria grassa. A diferència dels aliments rics en proteïnes (carn, ous, formatges…) no conté ni greix saturat ni colesterol, amb lo que és molt bo per a persones amb risc de malalties cardiovasculars. La seva absència quasi total d’hidrats de carboni el fa molt apte per a diabètics, però no és apte per a celíacs. El seitan té un 24% de proteïnes i és un bon substitutiu de la proteïna animal com la carn. Malgrat no tenir els mateixos nutrients que aquesta, és més saludable pel nostre organisme. Els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses, però des del punt de vista nutricional els que són frescos s’assemblen més a una verdura. Per tant, podríem dir que són les dues coses alhora. Els pèsols destaquen per un contingut alt en vitamines del grup B, vitamina C, proteïnes fàcilment digeribles, hidrats de carboni d’assimilació lenta i minerals com el calci, el ferro, el potassi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada