30.6.16

CEBITXE NIKKEI DE POP I BACALLÀ AMB SALSA TERIYAKI


Ingredients i elaboració per a 6 persones

3 pates de pop cuit
1/2 kg de filet de bacallà sense espines i al seu punt de sal
2 cebes vermelles tallades molt fines
2 cullerades de sésam molt
2 cullerades de coriandre  picat.
1 porro (part blanca)
5 limes
Sal i pebre.
Uns dauets de gel.

Netegem el peix de dureses, espines i pells.
Fem fins filets o daus.
Netegem les pates de pop i eliminem tota la seva gelatina.
El tallem a trossos petits.
Posem tot en una font amb uns dauets de gel i anem removent.
Tallem a fines julianes el porro i afegim al peix.
Condimentem amb sésam, sal i pebre.
Exprimim apart amb la ma les limes, evitant que caiguin llavors.
Afegim el peix i removem bé.
Afegim el coriandre picat, removem bé i traiem el gel.
Tallem molt fina la ceba i afegim a l'últim moment abans de servir.
Afegim la salsa teriyaki freda sense excerdir-nos, només la quantitat justa per a que s'impregni en el peix.
Deixem reposar en la nevera 10 minuts i servim ben fred amb cervesa ben freda.

SALSA TERIYAKI

100 ml de salsa de soja japonesa.
50 ml de mirin .
50 ml de sake per cuinar
30 gr de sucre blanc
1 cullerades de sucre moré de canya.
1 tros de gingebre fresc

En una cassoleta fiquem tots els ingredients. Portem a ebullició i deixem que bulli suaument fins que espessi.
Reservem i deixem refredar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada