8.6.16

CROQUETES DE CALAMARS EN LA SEVA TINTA



Ingredients i elaboració

1 ceba, 1 gra d'all.
2 calamars mitjans nets.
100 cl de vi blanc.
1 cullerada de postre de tinta de calamar.
Sal, pebre, farina, 1 ou i pa ratllat ( pel arrebossat)
50 gr de farina, 1 nou de mantega, 300 cl de llet (per a la betxamel)
4 Gambes

Fregim i ofeguem els caps de les gambes amb una mica d'oli.
Afegim la llet i deixem bullir 5 minuts a foc lent.
Triturem, colem i reservem.
Piquem la ceba molt fina i ofeguem.
Quant estigui tova, afegim el calamar i les gambes trossejades molt petites.
Afegim l'all molt picat.
Posem el vi i deixem coure uns minuts per a que s'evapori l'alcohol.
Traiem del foc i escorrem (reservem el brou)
Posem en aquest brou la tinta del calamar.
Fem la betxamel torrant la farina amb la mantega, incorporem a poc a poc la llet calenta.
Afegim el brou ambla tinta de calamar, barregem amb el sofregit de calamars.
Retirem del foc i deixem refredar.
Arrebossem amb farina, ou i pa ratllat i fregim amb abundant oli de girasol.
Servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada