20.7.16

AMANIDA DE CIGRONS AMB ESPÈCIES





INGREDIENTS (per a 4 persones)

4 tomàquets
½ ceba
1 cogombre
Un bon grapat de fulles de menta/julivert/coriandre
2 c.s d’oli d’oliva
Sal y pebre

Pels cigrons:

400 g de cigrons cuits
2 c.s de comí mòlt
2 c.s de pebre de colors (triturada)
2 c.s d’oli d’oliva
Sal al gust

Per l’amaniment:

4 c.s soperes de tahini
El suc de mitja llimona
½ gra d’all
4 c.s d’aigua mineral
1 c.s d’oli d’oliva
Sal Pebre

PREPARACIÓ:

1. Pelem els cogombres, els tallem longitudinalment, en traiem les llavors amb l’ajuda d’un ganivet i ho tallem a daus regulars.
2. Rentem els tomàquets i els tallem a tires.
3. Pelem la ceba i la tallem en juliana.
4. Piquem les herbes i les ajuntem amb les verdures en un bol, amb l’oli i ho salpebrem al gust.
5. Rentem i escorrem els cigrons. Posem l’oli d’oliva, el comí i el pebre de colors en un bol i barregem bé. Hi afegim els cigrons i salem al gust.
6. Aixafem un all en un morter. Ajuntem en un bol tots els ingredients de l’amaniment i ho emulsionem amb una forquilla. Si la consistència és molt densa, hi afegim més aigua. Si és massa líquida, hi afegim més tahini. 7. Emplatem, posant primer l’amanida, després els cigrons especiats i reguen amb la salsa i hi afegim una mica d’herbes picades finament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada