20.7.16

AMANIDA DE PASTA AMB PESTO D'ALVOCAT




INGREDIENTS (per a 4 persones)

400 gr de pasta
40 fulles d’alfàbrega
2 alvocats madurs
2 grans d’all petits
8 tomàquets xerry
1 ceba tendra
60 g d’ametlles, avellanes o nous
1 rajolí de suc de llimona
Oli d’oliva
Sal

PREPARACIÓ:

1. Posem aigua abundant amb sal en una olla gran. La fem bullir i mentrestant prepararem la salsa.
2. Tallem una mica de ceba tendra, la cobrim amb suc de llimona i una mica d’aigua perquè no estigui tan forta
3. Mentrestant, posem en una picadora la polpa dels alvocats, els fruits secs, les fulles d’alfàbrega i l’all, sense el gèrmen. Salem al gust i hi afegim l’oli. L’anem afegint a poc a poc per veure la consistència que va quedant. Ha de quedar una textura semblant al guacamole. Hi afegim un raig de suc de llimona al final i barregem.
4. Quan l’aigua estigui bullint, hi aboquem la pasta. Guardarem una mica de l’aigua de la cocció per alleugerir la salsa al final. Cuinem la pasta perquè ens quedi al dente.
5. Un cop tinguem la pasta cuita, escorreguda i templada; lliguem la salsa amb una mica de l’aigua de la cocció. Barregem la pasta amb la meitat de la salsa en un bol.
6. Tallem els tomàquets xerry a quarts i escorrem la ceba tendra.
7. Emplatem la pasta, posem la ceba i els tomàquets per sobre i salsegem amb la resta del pesto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada