20.7.16

GASPATXO DE MENTA I ALFÀBREGA





INGREDIENTS (per a 4/6 persones)

Un manat de menta (50 g de fulles)
Un manat d’alfàbrega (50 g de fulles)
3 ous
100 g de pa torrat
1 carbassó mitjà
2 grans d’all
200 ml d’oli d’oliva verge extra
3 c.s de vinagre de Xerés
Sal
Per a la guarnició: Bocinets de poma

PREPARACIÓ:

1. Posem aigua a bullir en una cassola i preparem aigua amb gel en un bol. Escaldem les herbes un minut en l’aigua bullint i passem inmediatament a l’aigua gelada. Escorrem i reservem.
2. A la mateixa aigua on hem escaldat les herves, coem durant 3 minuts el carbassó, tallat a bocins gruixuts, perquè s’estovi una mica. El traiem, el refredem amb aigua, l’escorrem i el reservem.
3. A la mateixa aigua, coem els ous durant 10 minuts. Els traiem, els refredem en aigua freda i els pelem.
4. Mullem el pa amb el vinagre i hi afegim una mica d’aigua perquè s’estovi.
5. En una batedora americana barregem les herbes, els ous, el pa, el carbassó, 100 ml d’oli, mig litre d’aigua, els alls i sal. Triturem bé fins que quedi fi. Deixem reposar a la nevera durant unes hores.
6. Abans de servir, hi afegim la resta de l’oli poc a poc mentres tornem a batre, perquè el gaspatxo emulsioni i quedi més cremós. Corregim de sal i vinagre. Servim amb una bocinets de poma per sobre i un raig d’oli.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada