20.7.16

VICHYSSOISSE DE TOMÀQUET A LA MENTA




INGREDIENTS (per a 4/6 persones)

400 ml d’aigua
1,2kg de tomàquet madur
2 porros
1 patata gran
4 branques de menta fresca
3 c.s d’oli d’oliva verge extra
1 c.p de sucre sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. Netegem els porros i els tomàquets. Tallem els porros en rodelles i trossegem els tomàquets. Pelem la patata i la trossegem petita.
2. Escalfem un parell de cullerades d’oli d’oliva en una olla, hi afegim els porros i els cuinem a foc suau fins que s’estovin, sense que arribin a daurar-se.
3. Hi afegim la patata i la coem a foc suau durant 2 minuts. Remenem bé i hi afegim el tomàquet i el sucre. Salpebrem i cuinem 5 minuts més.
4. Hi afegim l’aigua i cuinem uns 15 minuts.
5. Triturem bé la crema i la passem per un xino. La deixem refredar i la refrigerem un mínim de dues hores. 6. En el moment de servir, rentem i piquem la menta finament. Es reserven unes quantes fulles per decorar, i la resta s’hi afegeix a la sopa freda. Rectifiquem de sal i pebre i servim en bols, decorada amb la menta i un raig d’oli d’oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada