6.10.16

BACALLÀ LAGAREIRO AMB PATATES I BRÒQUIL



INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 trossos de bacallà de 250 grams cadascú.
12 patates de guarnició
 4 grans d'all, 1 fulla de llorer, julivert, sal gruixuda, pebre.
1 bròquil, 2 ous, llet, 1 llimona, mantega, pa ratllat, oli d'oliva.

ELABORACIÓ

Dessalem el bacallà, l'escorrem i retirem la pell.
En un recipient aboquem l'all trinxat, el suc de 1 llimona, el pebre negre triturat, el julivert i el llorer. Possem els lloms de bacallà i cobrim de llet.
Deixem marinar unes 3 hores.
Netegem i couem les patates 20 minuts amb sal gruixuda al forn preescalfat a 180º.
Assequem el bacallà amb l'ajuda d'un drap net i passem per l'ou batut i el pa ratllat.
Col·loquem en una font de fang amb una nou de mantega a sobre de cada llom.
Tirem una mica d'oli, l'all de la marinada i 3 cullerades de llet de la marinada.
Fornegem 15 minuts amb el forn a 180º, abocant líquid per sobre amb frecuència.
Couem el bròquil al vapor fins que estigui fet al dente.
Aplastem les patates amb la ma.
Afegim el bròquil i les patates al bacallà i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada