26.10.16

DELÍCIES DE CACAU I PERA




INGREDIENTS (per a 4 persones)

150 g de nous de macadàmia
400 g de peres ercolini
80 g de sirop d’atzavara
30 g de cacau en pols

PREPARACIÓ:

1. Triturem les nous de macadàmia, procurant que no quedin massa fines.
2. Col·loquem en un recipient les nous, hi afegim el cacao i barregem.
3. Hi afegim l’atzavara i barregem fins a aconseguir una textura homogènia.
4. Pelem les peres i les tallem en dauets petits.
5. Muntem el plat: col·loquem en un plat un motlle sense fons, hi afegim les delícies de cacao i ho aplanem amb els dit fent forma de galeta.
6. Traiem el motlle i afegim per sobre les peres tallades.

PROPIETATS:

El cacau és ric en minerals i algunes vitamines: sobretot ferro i magnesi i també calci. També conté àcid fòlic (vitamina B9) i altres vitamines del grup B (B3, B6); el problema és que aquestes vitamines són inestables amb la temperatura, i per tant, si hem sotmès el cacau a temperatures altes es perden força. Les nous tenen un valor energètic elevat −100g de nous ens aporten 654 Kcal– i això és perquè el 60% del seu pes són olis, que tot i que són de qualitat, convé no abusarne. Així, amb 4-7 nous (uns 30 grams) al dia n’hi ha prou per beneficiar-nos del seu valor nutritiu. Les nous són especialment riques en els nutrients següents: àcids grassos essencials, vitamina E, vitamines del grup B i lecitina, oligoelements, coure, manganès i zinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada