26.10.16

ESPINACS I CIGRONS AMB GINGEBRE I ALL






INGREDIENTS (Per a 4 persones)

1kg d’espinacs frescos
400 g de cigrons cuits
20 g de llavors de sèsam
2 grans d’all sal

Per l’amaniment:

50 ml de salsa de soja
 2 grans d’all
1 bocí de gingebre

PREPARACIÓ:

1. Primer de tot, rentem bé els espinacs amb aigua, descartant les fulles menys cruixents. Hem de vigilar de treure tota la terra que puguin tenir.
2. Els escorrem i els escaldem amb aigua bullint amb sal durant 1 minut. A continuació es refreden i s’escorren per treure tota l’aigua.
3. Els tallem en juliana fina, descartant les arrels i les tijes més gruixudes.
4. Es pelen i es tallen a rodelles 2 grans d’all i es doren en una paella amb oli. Hi afegim de seguida els cigrons i, passats un parell de minuts, els espinacs tallats.
5. Removem bé i cuinem tot durant un parell de minuts.
6. Preparem l’amaniment barrejant en un got la salsa de soja, els dos grans d’all picats i el gingebre també picat. Incorporem l’amaniment a la paella i barregem bé.
7. Acabem espolvorejant una mica de sèsam torrat per sobre i servim.

PROPIETATS:

Els espinacs són una hortalissa amb molta aigua (92%) i ens aporten molt poques quilocalories (100 g contenen 22 kcal). En canvi són rics en fibra (1,8%), tenen una quantitat considerable de proteïnes (2,5%) i moltes vitamines com: vitamina A en forma de betacaroté, vitamina C, vitamines del grup B, vitamina K i minerals com calci, ferro, magnesi, potassi, sodi, fòsfor i iode. Els cigrons contenen molta proteïna, més ferro que altres llegums i són una bona font de greixos no saturats. Són bons per a l’estómac, el cor i el pàncrees, en especial en casos de diabetis. Són molt rics en calci, potassi i folats, i són una bona font de zinc, de seleni i de vitamines del grup B, com la niacina o la tiamina. També són rics en hidrats de carboni, entre un 50%, si són secs, i un 25%, si són cuits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada