13.10.16

MUHAMMARA (PATÉ PICANT DE PEBROTS VERMELLS)




INGREDIENTS (Per a 4 persones)

250 g de pebrot escalibat
1 gra d’all
75 g de nous
½ cp. de comí
½ cp. de pebre vermell picant
1 c.s de mel
Oli d’oliva
Sal
Per acompanyar: Pa torrat o crudités

PREPARACIÓ:

1. Escalivem els pebrots al forn durant uns 30 minuts, fins que estiguin cuits. Els traiem del forn i els deixem reposar perquè es refredin.
2. Posem tots els ingredients en un vas de batedora o en un recipient prou alt perquè no ens esquitxi.
3. Ho batem tot bé fins aconseguir una consistència de paté.
4. Ho servim acompanyat de torrades de pa o crudités.

PROPIETATS:

El pebrot té una quantitat elevada d’aigua (92% del pes), és baix en calories i proteïnes, quasi no ens aporta greixos i constitueix una bona font de fibra. El pebrot destaca per la quantitat de vitamines antioxidants, especialment: és un dels aliments més rics en vitamina C, que intervé en la formació del col·lagen, els glòbuls vermells, els ossos i les dents i afavoreix l’absorció del ferro, el calci i aminoàcids dels altres aliments. Destaca en provitamina A, contè vitamina E i vitamines del grup B. Pel que fa als minerals, és ric en potassi, magnesi i fòsfor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada