6.10.16

PASTÍS DE LLUÇ I GAMBES


 

Ingredients i elaboració

1 lluç o palangre d'uns 750 gr .
10 gambes llagostineres .
4 ous grans
200 gr de nata líquida de cuina.
50 gr de brandy .
Sal, pebre, oli d'oliva.
1 cullerada de postre de pebre vermell.
3 tomàquets canaris
2 grans d'all picats.
1 porro gran.
1 ceba de Figueres.
1 rajolí de vi blanc.

Netegem el lluç i l'obrim com si fos un llibre.
Salpebrem i posem al forn preescalfat a 190º 10 minuts.
Traiem i reservem.

Tallem el porro, l'all i la ceba, tot molt fi, sofregim.
Trossegem les gambes i afegim al sofregit.
Afegim el cognac i deixem reduir.
Triturem el tomàquet, passem pel xino i l'afegim al sofregit.
Deixem reduir.
Afegim el lluç esmicolat i sense espines i deixem reduir.
Paral·lelament batem els ous fins que ens pugi el volum, afegim la nata i barregem amb el sofregit.
Aboquem en un motlle de plum cake i posem al bany maria (tapat) dins el forn preescalfat a 160º 1 hora i quart.
Deixem refredar i desmotllem.
Decorem amb gambes obertes, tomàquets xerrys tallats per la meitat i gelatina.
Es pot prendre fred, tèbi o calent.
Podem acompanyar de vàries salses (tàrtara, maionesa, salsa de tomàquet, de pebrots del piquillo...) segon la temperatura a la qual es vulgui tastar el pastís.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada