13.10.16

SALTEJAT DE TOFU I XAMPINYONS AMB SALSA HOISIN




INGREDIENTS (Per a 4 persones)

2 c.p d’oli d’oliva
300 g de tofu
200 g de xampinyons
3 grans d’all
1 cayena
1 pastanaga
¾ tassa d’aigua
1 c.p de farina de blat de moro
Sal

Per a la salsa:
3 c.s de salsa tamari
1 c.p de melassa
2 c.s de mantega de cacahuet
2 cp. de vinagre d’arrós
½ c.p d’oli de sèsam torrat
¾ cp. d’all en pols
Un bon grapat de pebre negre

PREPARACIÓ:

1. Per a que el tofu estigui ben cruixent però tendre per fora, el premsarem perquè deixi anar el líquid. Primer filetejarem el tofu en làmines de 1,2 cm. En un plat, posarem paper de cuina, posarem les làmines de tofu a sobre i les tornarem a cobrir amb paper de cuina. Posem a sobre un altre plat o algun pes durant 15 minuts o més.
2. En una paella, escalfem l’oli a foc mig. Hi afegim el tofu premsat i el cuinem fins que quedi daurat per totes les bandes, uns 5-7 minuts. Retirem el tofu de la paella.
3. Rentem i tallem a làmines els xampinyons. En la mateixa paella, hi afegim els xampinyons, els alls picats finament, una mica de sal i la cayena picada, i cuinem fins que els xampinyons estiguin daurats, uns 6-8 minuts.
4. Hi afegim la pastanaga tallada a rodelles fines i barregem bé.
5. Hi afegim els ingredients de la salsa i ½ tassa d’aigua. Arranquem el bull. Podem fer servir una espàtula per barrejar millor la mantega de cacahuet. Hi pots afegir una mica de miso, si t’agrada.
6. Barregem la farina de blat de moro amb el ¼ d’aigua de la tassa restant i ho afegim a la paella. Deixem que es cogui fins que la salsa es redueixi i s’espessi una mica, uns 3-4 minuts. Ho tastem i ajustem de sal, dolçor, picant i barregem bé. Sevim sobre arrós o qualsevol altre cereal.

PROPIETATS:

El tofu és la quallada de la llet de soja crua; té un efecte refrescant i s’ha de cuinar bé per evitar alteracions digestives. Al ser un fermentat de la soja és una alternativa a la proteïna animal i conté tots els aminoàcids essencials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada