6.10.16

TARTALETES D'ALBERGINIES AMB FORMATGE RICOTTA I SALSA DE TOMÀQUET I ALFÀBREGA



Ingredients i elaboració masa per a 8/10 persones

300 gr de farina .
Orenga al gust.
1 sobre de llevat en pols.
4 cullerades d'oli de girasol .
Sal, pebre.
Aigua .

Posem en un bol els ingredients secs.
Aboquem l'oli de girasol i remenem bé.
Anem afegint l'aigua a poc a poc i anem amassant.
Ha de quedar una mssa elàstica, ni molt dura ni massa tova.
Tapem i deixem reposar mitja hora.
Agafem trossos de massa i amassem amb un corró i les donem la forma dels motlles individuals.
Pinxem i posem un pes per a que no es bufi.
Possem en el forn 10/15 minuts a 190º depenent del tamany dels motlles.
Retirem i reservem. 

Ingredients i elaboració del farcit per a 8/10 persones

3 albergínies grans
300 gr de formatge tipo ricotta
Sal , pebre, nou moscada.
200 ml de nata 18%
Formatge per gratinar

Salsa

6 tomàquets madurs grans
1 branca d'alfàbrega
1 cullerada de sucre, sal, pebre.
Oli d'oliva

Tallem les albergínies molt fines amb el ganivet i les posem al forn a 190º uns 15 minuts amb sal, pebre i oli d'oliva.
Retirem i deixem refredar.
Desfem el formatge ricotta i barregem amb sal, pebre i nou moscada.
Barregem amb les albergínies i farcim cada tartaleta.
Posem un rajolí de nata en cada tartaleta, esmicolem amb formatge per gratinar i posem al forn fins obtenir el to desitjat. 
Per a la salsa triturem els tomàquets i passem pel colador.
Sofregim amb oli d'oliva amb el sucre, la sal i el pebre i deixem reduir fins que quedi ben dens.
Afegim les fulles d'alfàbrega, triturem i rectifiquem de sal i pebre.
Servim les tartaletes recent gratinades amb un cordó de salsa al costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada