7.11.16

ARRÒS DE PALS TÍPIC DE LA COSTA BRAVA



Ingredients i elaboració per a 8 persones
1 sípia gran, 8 calamarçets
2 ml . de vi blanc.
2 grans d'all, 
4 ceba mitjana.
Brou de peix, 400 gr d'arròs de Pals, Julivert, oli d'oliva , sal, All-oli lleuger.

Sofregim la ceba picada molt fina fins que quedi caramelitzada.
Afegim l'all laminat molt fi.
Afegim la sípia trossejada i sofregim.
Afegim la meitat del vi blanc i deixem reduir fins que quedi sec.
Afegim l'arròs i sofregim.
Afegim la resta del vi i deixem que absorbi.
Posem el doble de brou que d'arròs i deixem coure 15 minuts a foc mig.
Servim amb una mica d'all i oli (opcional).

Ingredients i elaboració del brou de peix de caldero
1 ceba, 2 tomàquets ben vermells i madurs, 1 branca d'api, 1 pastanaga.
1 kg de peix de roca per a fer sopa, caps de gambes llagostineres, pebre vermell dolç de bona qualitat, un rajolí de vi blanc.
Sofregim les verdures netes i mal tallades.
Quan estiguin ofegades afegim el peix i triturem be amb ajuda d'una ma de morter.
Quan estigui tot molt triturat afegim el pebre vermell i el vi.
Deixem reduir unes 2 hores i mitja, si és olla express 1 hora.
Passem pel xino.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada