2.11.16

ARRÒS A LA LLIMONA AMB DAUS DE CARBASSA





INGREDIENTS (Per a 4 persones)
600 ml de brou vegetal
200 g d’arròs blanc allargat
100 g d’arròs basmati integral
100 g de carbassa
5 xalotes
100 g d’ametlles torrades picades
2 llimones
1 pebrot vermell al forn
2 branquetes de romaní fresc
Oli d’oliva
Sal i pebre

PREPARACIÓ:
1. Netegem l’arròs basmati tres vegades i el amb una branqueta de romaní en 3 vegades el seu volum d’aigua salada durant 40 minuts.
2. En una altra olla coem l’arròs blanc amb el brou de verdures fins que estigui gairebé al seu punt.
3. Tallem la carbassa en daus petits, la salpebrem i la saltegem lleugerament a foc viu. A part, dorem les xalotes picades i les ametlles en una paella amb poc oli, i quan agafin color, s’hi afegeixen els arrossos i la carbassa. Es salteja un parell de minuts.
4. Posem l’arròs en una safata de forn, el reguem amb el suc de la llimona i el cuinem 5 minuts a foc fort al forn.
5. Traiem del forn i es decora amb el pebrot pelat i tallat a tires i romaní fresc.

PROPIETATS: La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calories i hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. La carabassa és bona per a l’aparell digestiu: protegeix l’estómac de l’acidesa i la gastritis i millora la visió, els cabells, les ungles, la pell, les mucoses, els ossos i les dents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada