14.11.16

CURRY DE LLENTIES I MONIATO





INGREDIENTS (Per a 4 persones)
200 g de llenties vermelles
2 moniatos mitjans
400 g de tomàquet triturat
200 g de cigrons cuits
1 ceba
2 grans d’all
2 c.p de comí en gra
1 c.p de cúrcuma
2 cayenes
Oli d’oliva
Sal
Coriandre i alfàbrega (opcional)

PREPARACIÓ:
1. Pelem i piquem els moniatos en bocins petits. Els posem en una cassola juntament amb les llenties i els cobrim amb aigua, uns dits de líquid per sobre.
2. Arrenquem el bull suaument i hi afegim un raig d’oli d’oliva, sal i cúrcuma. Tapem i deixem coure uns 10-15 minuts, o fins que el moniato i les llenties estiguin tendres, vigilant que no quedi sec.
3. Mentrestant, en una paella posem un raig d’oli i sofregim la ceba picada ben fineta, a foc suau, fins que es posi transparent (uns 10 minuts).
4. Hi afegim l’all picat, el tomàquet triturat, el bitxo picat, una mica de sal i cuinem 10 minuts més.
5. Torrem el comí en una altra paella calenta un parell de minuts fins que deixi anar l’aroma i l’afegim al tomàquet.
6. Remenem les llenties: si estan massa líquides, en traiem una mica, ho triturem i ho tornem a ficar a la cassola, per espessir una mica. Ha de quedar un plat una mica espès.
7. Incorporem el tomàquet i els cigrons, barregem i servim amb el coriandre i l’alfàfrega per sobre i, si es vol, arròs i una mica de iogurt.

PROPIETATS:
Les llenties destaquen perquè contenen molta proteïna: un 20% seques, que es converteix en un 10% cuites, és prou elevat perquè siguin considerades un aliment proteic. Com que no tenen tots els aminoàcids essencials –són deficitàries en metionina–, per poder disposar d’una proteïna completa, només cal combinar-les –en el mateix plat o en un altre àpat del dia– amb cereals com l’arròs o amb llavors, com per exemple el sèsam. Són riques també en hidrats de carboni, vitamina A, vitamines del grup B, calci, fòsfor, ferro i zinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada