2.11.16

GALETES DE CIVADA I NABIUS




INGREDIENTS (per a 18 galetes)
200 gr de farina de blat
100 gr de farina de civada
50 ml d’oli d’oliva
100 ml de llet de civada
3 c.s de sirope d’atzavara
80 gr de flocs de civada
½ tassa de nabius dessecats trossejats
2 cp. de llevat en pols

PREPARACIÓ:
1. Batem l’oli amb el sirope d’atzavara fins aconseguir una crema espumosa. Hi afegim els nabius, els flocs de civada i la llet vegetal. Ho barregem tot bé.
2. En un bol gran, barregem les farines amb el llevat i hi afegim poc a poc la barreja líquida que hem fet. Ho barregem tot bé fins a aconseguir una massa compacta. Fem una bola.
3. Agafem la massa i anem fent boles petites amb les mans, aplanant-les donant-li forma de galetes, amb un gruix d’un centímetro, aproximadament.
4. Sobre paper de forn anem posant les galetes. Cuinem al forn durant 10-15 minuts, fins que els contorns de les galetes comencin a torrar-se. Traiem del forn i deixem reposar sobre una reixeta.

PROPIETATS:
La civada és rica en hidrats de carboni complexos, que s’absorbeixen de forma lenta . Conté molts minerals com el zinc, el calci, el ferro i el iode, i és un dels grans que té més sílice, per això serveix per renovar els ossos i el teixit connectiu, en especial els músculs cardíacs. Millora la capacitat memorística. També és rica en fòsfor, essencial per al cervell i per a la formació de nervis durant la infància. Pel que fa als aminoàcids (proteïnes), conté set dels nou aminoàcids essencials. També té greixos de bona qualitat i vitamines B i E, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada