25.11.16

GARRETA AL VI NEGRE AMB PURE DE CASTANYES AMB POMA



Ingredients i elaboració per a 4 persones

800 gr de vedella tallada a trossos d'uns 3 cm (de la part de la garreta)
2 cebes de Figueres.
2 pastanagues pelades i tallades.
2 tomàquets triturats i colats.
2 grans d'all.
Llorer
Pebre vermell de bona qualitat.
Vi negre cabernet sauvignon.
Sal, pebre, oli d'oliva, farina.
1/2 kilo de castanyes gallegues.
2 pomes golden.
100 ml de crema de llet.
Sucre moré (1 cullerada)
Una mica de clau mòlt i curry en pols.
200 ml de brou vegetal o de pollastre

Fem un tall a les castanyes i les rostim uns 10 minuts a 200º al forn.
Pelem i reservem.
Sofregim les castanyes, les pomes trossejades, el sucre i les espècies.
Quan estigui tot cuit afegim el brou, retirem del foc i triturem
Afegim la crema de llet i triturem bé.
Ha de quedar un pure cremós. Reservem. 

Condimentem la carn, enfarinem i daurem amb oli d'oliva ben calent.
Apartem i daurem la ceba tallada petita aprofitant el mateix oli.
Afegim l'all tallat molt petit.
Incorporem les pastanagues.
Posem una culleradeta de pebre vermell amb un rajolí de vi negre i esperem que redueixi.
Afegim el tomàquet triturat i deixem que sofregeixi bé.
Posem de nou la carn i donem una volta a tot per a que s'impregni bé de sofregit.
Posem el vi negre i el brou a parts iguals que cobreixi la carn.
Cobrim un parell de dits per sobre d'aigua freda.
Afegim el llorer.
Deixem que bulleixi a foc lent una hora o més fins que quedi tendra la carn i la salsa quedi reduïda.
Deixem que reposi una mitja hora abans de servir.
Servim amb el puré de castanyes i pomes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada