7.11.16

HUMMUS DE PESTO VEGÀ




INGREDIENTS (Per a 4 persones)
2 grans d’all
400 g de cigrons cuits
2 c.s de tahini
El suc d’una llimona i mitja
4 c.s d’oli d’oliva verge extra
2 c.s d’aigua
1 c.p de sal marina
2 c.p de comí mólt
Pebre negre mólta al gust
4 c.s de llevat de cervesa
35 g de pinyons o ametlles
30 g d’alfàbrega fresca

PREPARACIÓ:
1. Posem tots els ingredients en el vas de batedora.
2. Batem durant aproximadament un minut o fins que els ingredients s’hagin integrat perfectament. Tastem l’hummus per si necessitem rectificar d’algun ingredient.
3. Servim l’hummus en un bol acompanyat de pa de pita, crudités, nachos, ect.

PROPIETATS:
Els cigrons contenen molta proteïna, més ferro que altres llegums i són una bona font de greixos no saturats. Són bons per a l’estómac, el cor i el pàncrees, en especial en casos de diabetis. Són molt rics en calci, potassi i folats, i són una bona font de zinc, de seleni i de vitamines del grup B, com la niacina o la tiamina. També són rics en hidrats de carboni, entre un 50%, si són secs, i un 25%, si són cuits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada