7.11.16

MANDONGUILLES DE TARDOR




INGREDIENTS (Per a 30 unitats)
300 g de carbassa en un bocí
1 monitato mitjà
150 g de xampinyons
150 g de xiitaques
100 g d’arròs blanc
100 g de quinoa
1 ceba gran
1 c.s de sèsam
1 c.p de ras el hanout
2 c.s de julivert picat
Sal

Per l’all i oli de poma:
1 ou
1 gra d’all petit
1 poma
Uns 150 ml d’oli d’oliva
Sal

PREPARACIÓ:
1. Posem la carbassa, la poma i el moniato en una safata al forn i cuinem a 180 graus durant una hora o fins que estiguin tous i la carbassa i la poma estiguin prou daurades.
2. Bullim l’arròs en aigua amb sal durant uns 25 minuts –ens ha de quedar força passat– i l’escorrem en un colador fi. Ho reservem.
3. Rentem la quinoa amb aigua sota l’aixeta amb l’ajut d’un colador i la bullim, amb el doble d’aigua, uns 15 minuts. Colem i reservem.
4. Pelem la ceba, la piquem i la cuinem a foc baix fins que estigui melosa.
5. Quan estigui, traiem la ceba i, en la mateixa paella, posem els bolets tallats i els dorem a foc mig amb un raig d’oli.
6. Barregem en un bol la carn del moniato i la carbassa, l’arròs, els bolets, la quinoa, el julivert, el sèsam, el ras el hanout i la sal. Barregem bé fins que quedi una massa tova.
7. Amb el forn a 180 graus, posem un paper de forn a la safata. Anem fent amb les mans boletes una mica més grans que una nous. Les posem a la safata i les cuinem al forn uns 35-40 minuts fins que estiguin daurades i amb un punt cruixent per fora.
8. Quan gairebé estiguin fetes, preparem un all i oli. Quan el tinguem lligat, hi afegim la carn de la poma al forn i rectifiquem de sal.
9. Servim les mandonguilles acompanyades de l’all i oli per mullar.

PROPIETATS:
La quinoa no és botànicament un cereal encara que té unes característiques molt similars al mill. No conté gluten, així que és apte pels celíacs. Les seves proteïnes contenen tots els aminoàcids essencials. És molt digestiva, pobre en lípids i té major contingut de minerals que altres cereals, especialment ferro,calci, fòsfor i potasi. És rica en vitamines del complex B, vitamina C, E, tiamina i rivoflavina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada