14.11.16

PASTÍS DE CARBASSA




INGREDIENTS
175 g de farina integral
1 sobre de llevat en pols
125 g de sucre de coco
250 g de puré de carbassa
Mitja tassa de llet de civada
1 c.p de canyella mólta
70 gr d’oli de girasol
Un grapat de nous

PREPARACIÓ:
1. Primer de tot, prepararem el puré de carbassa. Pelem la carbassa i la tallem a bocins petits. La bullim en un casso amb aigua fins que estigui tendra. La escorrem i la triturem amb la batedora.
2. Pre escalfem el forn a 180º.
3. Barregem en un bol tots els ingredients secs: la farina integral, el llevat i la canyella.
4. A continuació, anem afegint els ingredients líquids: la llet de civada, l’oli de girasol, el puré de carbassa i el sucre de coco. Ho barregem tot bé fins que s’integrin tots els ingredients.
5. Trossegem les nous i les afegim a la massa. Tornem a barrejar bé.
6. Aboquem la massa en un motlle, untat amb oli d’oliva, i ho enfornem durant 40 minuts, més o menys, o fins que al punxar el pastís amb un escuradents, surti net.

PROPIETATS:
La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calories i hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. La carabassa és bona per a l’aparell digestiu: protegeix l’estómac de l’acidesa i la gastritis i millora la visió, els cabells, les ungles, la pell, les mucoses, els ossos i les dents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada