4.11.16

SOPA GRATINADA DE CARBASSA I BOLETS



Ingredients i elaboració per a 6 persones

1 kg. de ceba tallada a rodanxes de ½ cm.
1 litre de brou de pollastre
2 nous de mantega
½ vaso de vino blanc.
1 rajolí d'Argmagnac o brandy en el seu defecte.
½ baguette de pa.
Formatge gruyere ratllat.
Formatge emmental ratllat.
Oli d'oliva, sal, 1 culleradeta de sucre.
15 gr de bolets deshidratats
400 gr de bolets frescos de temporada
500 de carbassa pelada tallada en mirepoix

ELABORACIÓ

En una olla possem la mantega amb una mica d'oli i afegim les cebes amb una mica de sal, que es vagin cuinant a foc mig i agafin color, que es caramelitzi però que no es cremi.
Afegim el vi i deixem que redueixi.
Afegim el brou calent amb els bolets deshidratats i deixem bullir 10 minuts.
Afegim el brandy, el sucre i un grapat de la barreja dels 2 formatges i remenem be fora del foc.
Netegem els bolets i trossegem i els saltem una mica en una paella.
En recipients aptes pel forn afegim ceba, brou, bolets i llesques de pa torrat.
Esmicolem la barreja de formatges i gratinem al forn a màxima temperatura uns 10 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada