7.11.16

TORTITES DE PLÀTAN




INGREDIENTS (per a 12 racions)
150 g de farina d’arròs
120 g de farina de civada
2 c.s de llevat
½ c.p de sal
1 c.p de canyella en pols
250 ml de llet de civada
2 c.s de sirop d’atzavara
2 c.p d’essència de vainilla (opcional)
1 c.s d’oli d’oliva verge
2 plàtans

PREPARACIÓ:
1. En un bol, barregem tots els ingredients secs (la farina d’arròs, la farina de civada, el llevat, la sal i la canyella). En un altre recipient barregem els ingredients líquids (la llet de civada, el sirop d’atzavara, l’extracte de vainilla i l’oli).
2. Hi afegim els dos plàtan trossejats als ingredients líquids i batem amb una batedora. Afegim els ingredients secs a la barreja i tornem a batre.
3. En una paella afegim una gota d’oli i la untem amb un tovalló de paper. Quan estigui calenta hi aboquem un cullerot de la massa i deixem que es faci dos minuts per cada costat. Li donarem la volta quan el voltant de la tortita estigui més daurat i sigui fácil de donar-li la volta amb l’ajuda d’una espátula.
4. Servim amb un rajolí de sirop d’atzavara i plàtan trossejat.

PROPIETATS:
El plàtan destaca perquè conté molts hidrats de carboni. Té un valor calòric relativament elevat (85,2 Kcal per 100 g) però, tot i això, no podem dir que engreixi. Els continguts en minerals més destacables d’aquesta fruita són els següents: potassi, magnesi i fòsfor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada