2.11.16

XIPS DE MONIATO AL FORN




INGREDIENTS (Per a 4 persones)
2 moniatos grans
1 llima
1 cp. de farigola
1 cp. de cayena mólta o picada
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre negre acabat de moldre

PREPARACIÓ:
1. Pre escalfem el forn a 200 graus.
2. Netegem bé el moniato amb un raspall i aigua (també podem pelar-lo). El tallem a làmines fines amb una mandolina o un ganivet, inclinant una mica el tall perquè quedin més grans. Les posem en un bol amb aigua perquè deixin anar una mica el midó, durant uns 10 minuts.
3. Escorrem bé el moniato i sequem les rodelles amb paper de cuina o un drap. Les untem bé amb un rajolí d’oli, barrejant bé
4. Les estenem en un parell de safates de forn cobertes amb paper de forn. Hi espolvoregem la cayena, la farigola i el pebre negre. Enfornem 10 minuts. Donem la volta a les xips i enfornem 10 minuts més fins que estiguin daurades i cruixents, vigilant que no es cremin.
5. Traiem del forn i espolvoregem amb la ratlladura de la llima i sal. Es poden servir calentes o fredes.

PROPIETATS:
El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. Per això, el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g) i té un sabor dolç molt marcat. No té greixos però sí gairebé un 2% de proteïna. D’aquesta proteïna convé destacar que és rica en un tipus d’aminoàcid essencial (la metionina), que no és habitual en els productes vegetals i, per tant, pot ser interessant per a les persones vegetarianes. El moniato té un alt contingut en provitamina A, E, C i àcid fòlic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada