26.1.17

CARXOFES FARCIDES DE VERDURETES AMB BETXAMEL DE BOLETS


La imagen puede contener: comida 

Ingredients per a 12 carxofes

12 carxofes mitjanes
½ litre de llet
1 nou de mantega
1 cullerada de farina.
Sal, pebre, nou moscada, farina.
150 gr de bolets de temporada
15 gr de boletus edulis deshidratats.
1 ceba, 1 carbassó, 1 albergínia.

Elaboració

Pelem i netegem les carxofes i les anem possant en una olla amb abundant aigua bullint.
Les possem a bullir a foc mig fins que estiguin cuites (uns 12 minuts)
Traiem i posem a escorrer.

Per a fer la salsa posem a escalfar la llet amb els bolets deshidratats durant 30 minuts. No ha de bullir.
Sofregim la mantega i la farina i ofeguem bé.
Afegim la llet calenta amb els boletus i a poc a poc anem removent fins que espessi una mica.

Condimentem de sal, pebre i nou moscada.
Sofregim la ceba picada, quan estigui ofegada, afegim el carbassó, l'albergínia i els bolets tallats petits.
Deixem ofegar bé.
Afegim una mica de betxamel de bolets.

Posem les carxofes en una safata de forn, posem farcit intentant que caigui dintre, esmicolem una mica de parmesà per sobre i posem al forn preescalfat a 180º uns 10 minuts en la funció de gratinador.
Servim calentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada