Club de Gastronomia amb...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
El club de gastronomia s'endinsa en la restauració local per a conèixer els secrets dels millors xefs del Prat. Des de fa poc, hem ampliat la nostra visió a convidar altres restauradors i professionals gastrònoms del Baix Llobregat. Una bona manera de conèixer els cuiners que es troben darrere dels restaurants de la comarca, a través d'allò que millor se'ls hi dóna, cuinar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

María Dolores Sánchez del "Centro Extremeño Ruta de la Plata"

Per primera vegada a les cuines del Ribera, tindrem a la visita de María Dolores Sánchez, xef del Centro Extremeño Ruta de la Plata. Les seves tapes i plats típics extremenys són coneguts en tot el Prat, per això, hem volgut convidar-la per a què, aprofitant que s'acosten les dates nadelenques, tinguem l'oportunitat d'aprendre i conèixer una miqueta més què es menja a Extremadura per aquestes dates.


Resultat d'imatges de maria dolores sanchez ruta de la plata

Dilluns, 19 de desembre de 19.30 a 21.30 h
Inscripció: 4€ (inscripcions a partir de l'1 de desembre)
Inscripcions a: online.elprat.cat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosa Farrés del restaurant "La lluna en un cove"

Feia molt de temps que la Rosa no ens visitava i per això l'hem convidada. El seu restaurant és, juntament a la resta de restauradors els quals conformen l'Associació Cubat, un estendard de la cuina km. 0 del Parc Agrari del Baix Llobregat. En això es basa la seva cuina, cuina catalana modernitzada amb producte de proximitat. Tot un luxe.


Dilluns, 24 d'octubre de 19 a 21 h
Inscripció 4€ (inscripcions a partir de l'1 d'octubre)
Inscripcions online a: online.elprat.cat


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Domingo Morilla del restaurant "Cal Mingo" (Viladecans)

Domingo Morilla és el xef del restaurant Cal Mingo, situat a Viladecans. Aquest xef és membre de l'Associació de cuiners Cubat, en la qual tots els membres provenen de diferents pobles de la comarca del Baix Llobregat (la representant pratenca és la Rosa Farrés, de La Lluna en un Cove). La cuina d'en Domingo és mediterrània i local, on els productes del Parc Agrari prenen protagonisme en la seva oferta gastronòmica i vindrà per primera vegada a les cuines del Ribera per a mostrar-nos què es cou a Cal Mingo.


Dilluns, 20 de juny de 19 a 21 h 
Inscripció 4€ (inscripcions a partir de l'1 de juny)
Inscripcions online a: online.elprat.cat



------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Carmelo Hurtado del restaurant "Amgo"

Carmelo Hurtado, un dels caps visibles del restaurant "Amgo" situat a la Plaça de Sant Jordi, al costat del Centre Cívic ens visita aquest mes d'abril. A més de la cuina cassolana, Carmelo ofereix una bona combinació de tapes, burguers gourmet i gin-tonics ben preparats. En aquesta ocasió, Carmelo ens oferirà una àmplia i variada selecció dels combinats de moda, els gin-tònics.



Dilluns, 11 d'abril de 19 a 21 h
Inscripció 4€ (inscripcions a partir de l'1 d'abril)
Inscripcions online a: online.elprat.cat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yuri Rodríguez de "El Regust"

Yuri Rodríguez, la xef del restaurant "El Regust" torna aquest mes de febrer a les cuines del Ribera per a presentar-nos una nova proposta de la seva cuina, sempre original, fusionant plats de sempre amb noves textures i ingredients.


Dijous 25 de febrer de 19 a 21 h
Entrada 4€ (inscripcions a partir de l'1 de febrer)
Inscripcions online a: online.elprat.cat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Xavier Elías de  "Montserratina"

En Xavier Elías, reconegut pastisser pratenc propietari de la pastisseria Montserratina i membre del cooking group, visitarà el club de gastronomia aquest desembre per compartir els seus coneixements i ensenyar-nos com preparar diverses elaboracions que tenen com a eix central les festes nadalenques, com per exemple polvorons o galetes de Nadal. 
Totes aquestes receptes ens serviran per passar un Nadal encara més dolç.



Dijous 17 de desembre de 19 a 21 h
Entrada 4€ ( inscripcions a partir de l'1 de desembre )

Inscripcions online a:  online.elprat.cat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rafael Punyet de "Cookingrup"

En Rafael punyet , membre del cooking grup i cuiner del prat, pasarà aquest octubre per impartir una clase i demostrar-nos la seva habilitat i els seus coneixements de la cuina asiatica, un club de gastronomia destinat als seguidors de la cuina oriental i el sushi.



Dijous 29 d'octubre de 19 a 21 h
Entrada 4€ (inscripcions a partir de l'1 d'octubre)
Inscripcions online a:  online.elprat.cat

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Virgilio Contero de "Rústic&Co"

Virgilio Contero, xef del restaurant Rústic&Co, és el convidat d'aquest mes al Club de Gastronomia amb...del mes d'abril, el mes de la carxofa per excel·lència. I per acomiadar la temporada d'aquest producte tan representatiu del Prat, el xef ens prepararà uns aperitius on la carxofa serà la protagonista.



Dimecres 29 de març de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (incripcions a partir de l'1 d'abril)
Inscripcions online a: online.elprat.cat


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yuri Rodríguez de "El Regust"


El mes de febrer comptarem amb la xef Yuri Rodríguez del restaurant El Regust. La seva gastronomia aposta per la fusió i del món, però també deixa espai pel producte de temporada i proximitat. Mireu la web del restaurant, on apareix també una entrevista que li van fer el novembre passat: http://restauranteregust.com



Dijous 26 de febrer de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir de l'1 de febrer)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tomàs Rodríguez de "Axarquia"

El mes d'octubre comptarem amb la presència de Tomàs Rodríguez, xef del restaurant Axarquia. La seva gastronomia es basa en una cuina a foc lent per enaltir tots els sabors i textures, a partir de productes de temporada. Poder consultar la web del restaurant: http://www.axarquiarestaurant.com/



Dimecres 29 d'octubre de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir de l'1 d'octubre)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 



Rosa Farrés de "La lluna en un cove"

El mes de maig comptarem amb la presència de Rosa Farrés, xef del restaurant La lluna en un cove. Cuina catalana amb tocs especials, sense perdre de vista la tradició i el producte.
Podeu consultar la web del restaurant: http://www.lallunaenuncove.com



Dimecres 26 de maig de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir del 2 de maig)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 


Susana Aragón de "Gastrobar i Onanuit"

Durant el mes d'abril, la Susana, ens presenterà algunes de les receptes que podem trobar en els restaurants de les quals és la xef, el Gastrobar del cèntric, i l'Onanuit. La Susana porta a la pràctica la filosofia de pròximitat als seus plats, així com una cura especial en les presentacions. La cultura també juga un paper important a cadascún dels projectes, podeu consultar més informació els webs dels restaurants a: http://www.onanuit.com/ , i  http://www.centricgastrobar.com/.



Dimecres 30 d'abril de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir del 1 d'abril)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 



Juan Cruz de "Mesón Cortijo"

Aquest mes comptarem amb la presència de Juan Cruz, xef del restaurant "Mesón Cortijo", un restaurant amb gairebé 40 anys de tradició. Cuina tradicional, on no falten la carn i el peix, i com no, el bon pernil.


Podeu consultar la web del restaurant: http://www.mesoncortijo.com/



Dimecres 26 de març 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir del 1 de març)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 



Truites sorprenents

Per dijous gras és tradició fer truites. En aquest club de gastronomia ens proposem innovar a partir de la idea de truita, per a generar sorprenents receptes.




Dimecres 26 de febrer 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir del 1 de febrer)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 



Bombons


Els bombons són petites porcions de xocolata. Es poden farcir de licor o d'altres ingredients, com caramel o fruits secs. Dins de la pastisseria són considerats delicatessen, tant per la seva complexitat com pel seu tamany.
A càrrec d'Eugeni Muñoz.





Dimecres 29 de gener 18.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir del 1 de gener)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 


Coctails

Dediquem aquest club de gastronomia al món de la cocteleria. Es realitzaran combinats com el mojito i la caipirinha, o clàssics com el daiquiri i el cosmopolitan.



Dimecres 11 de desembre de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€ (inscripcions a partir del 15 de novembre)
Inscripcions online a: online.elprat.cat 



Tast de vins


Introducció al món del vi a través de les explicacions del Nas d'Or 2013, Joffre Tarrida.
Classe amb cata inclòsa.



Dimecres 6 de novembre de 19.00 a 21.00 h
Entrada: 4€



B-degust

Durant el mes de juliol no deixem de programar activitats gastronòmiques, i les fusionem amb noves propostes. Escèniques, música, noves tecnologies...





COQUES DE SANT JOAN

La coca de Sant Joan és una de les receptes de reposteria més populars. Tot i això, és més habitual comprar-ne que fer-ne. En aquest taller et proposem conèixer com es fan aquestes coques en les seves variants més conegudes.




Dimecres 19 de juny a les 19.30 hores
entrada: 4 (material) € 
Inscripcions a partir del 1 de juny.




ALVOCAT

L'Alvocat és originari de centre americà. És un fruit que es diferencia per la seva quantitat d'olis vegetals i vitamines que el fan un aliment antioxidant. En aquest club de gastronomia indagarem en les formes d'integrar aquest fruit en la nostra dieta, més enllà del guacamole. 




Dimecres 15 de maig a les 19.30 hores
entrada: 4 (material) € 
Inscripcions a partir del 1 de maig.





ESPÈCIES

La utilització de les espècies com a condiments a la cuina es remunta a les primeres civilitzacions. Coneixerem els tipus d'espècies emprades a la cuina i prepararem plats on les mateixes siguin les protagonistes.


Dimecres 17 d'abril a les 19.30 hores
entrada: 4 (material) € 
Inscripcions a partir del 1 d'abril.




CUINA CONTEMPORÀNIA DE PROXIMITAT

Aquest club de gastronomia s'enmarca dins de les jornades gastronòmiques del centre. Elaborarem receptes contemporànies amb productes de proximitat, cuina sorprenent  en menys de 50 km.

 Dilluns 11 de març a les 17.00 hores i dijous 14 de març a les 19.00 hores
entrada: 4 (material) € 
Inscricpions obertes





LA TARONJA

L'hivern és la millor època per consumir cítrics, el seu alt contingut en vitamina C ens ajuda a prevenir encostipats. Aquest mes, prepararem un menú on la taronja serà la protagonista. Del entrant al postre.

      


                                                 Dimecres 20 de febrer a les 19.30 hores
entrada: 4 (material) € 
Inscripcions a partir del 1 de febrer.


GIN-TÒNICS 

El Gintònic és sens dubte la beguda del moment. Coniex les diferents ginebres, els diferentes aromes, i les combinacions entre diferents tòniques i ginebres. 




 Dimecres 16 de gener les 19.30 hores
entrada: 4 + 6 (material) €





DOLÇOS NADALENCS ARTESANS I SALUDABLES

En aquest taller elaborarem dolços tradicionals del nadal des d'una perspectiva més saludable. Per altra banda s’elaborarà en comú una mostra de cada recepta i es degustarà.




 Dimecres 19 de desembre les 19.30 hores
entrada: 4 + 6 (material) €



CAKE-POPS

Elaborarem els anomenats cake pops, petites boles de pa de pessic amb diferents formes, banyades en xocolata i decorades amb crsitalls de sucre, entre altres ingredients. Les prepararem amb temàtica nadalenca, perfectes per les festes que ens esperen.




 Dimecres 21 de novembre les 19.30 hores
entrada: 4 €




LES ALGUES
Les algues són un ingredient sumament nutricional degut a la quantitat de vitamines que contenen. En aquesta sessió coneixerem la manera de cuinar-les i trure el màxim partit aquest aliment subaquàtic.

 dilluns 22 d'Octubre a les 19.30 hores
entrada: 4 €



MENÚ FRED D'ESTIU
En aquesta ocasió elaborarem un primer, un segón i un postre, es a dir, un menú. Amb la peculiaritat de ser plats freds. Combatem la calor des de la gastronomia.



dimecres 13 de juny a les 19.30 hores
entrada: 4 €





AMANIDES CREATIVES














Amb l'arribada de la calor és necessari realitzar àpats més lleugers. En aquest monogràfic ens enfrontem a les amanides, des d'una perspectiva creativa, i anar més enllà de l'enciam i el tomàquet.

dimecres 23 de maig a les 19.30 hores
entrada: 4 €


BACALLÀ
En aquest club de gastronomia trobem el bacallà com a punt de partida. Un aliment arrelat a la cultura ibèrica, ja sigui cruu, amb oli, rostit...  

dimecres 18 d'abril de 2012, a les 19.30 hores
entrada: 4 €



CARXOFA

Utilitzarem aquest aliment típic del prat per crear postres. Una manera diferent d'enfrontar-nos a la carxofa i sorprendre els nostres convidats.

Tallerista: Xavier Hernández
Dimecres 21 de març de 2012, 19.30 hores.
Entrada: 4 €


SALSES

Les salses són una excel·lent solució per acompanyar plats o renovar-los, tant en gust com en presentació. Poden arribar a transformar un plat senzill en un excelent àpat.  En aquest monogràfic aprendrem a elaborar un ampli ventall de salses per a acompanyar carns i peixos i farem un apunt en l'elaboració de salses per a postres.

Tallerista: José Rayas

Dimecres 15 de febrer de 2012
Entrada: 4 €



RECICLATGE DE TORRONS
Elaborarem diversos postres per aprofitar tant els torrons com els fruits secs que se'ns queden a l'armari un cop a finalitzat el Nadal. 

Dimecres 18 de gener a les 19.30 hores
Inscripció: 4 €




REVISEM EL POLLASTRE POTABLAVA
Convidem a un cuiner marroquí per lligar el potablava amb altres cultures i sabors. Experimentem amb la insignia del Prat.

Dimecres 14 de desembre 19:30 hores
Entrada: 4€


NOVES FORMES DE CUINAR EL MONIATO I LA CASTANYA
Formes innovadores de cuinar els aliments més típics de la tardor. El boniato i les castanyes, aliments barats i amb moltes possibilitats.


dimecres 2 de novembre a les 19.30 hores
entrada: 4€




CUINA AFRODISÍACA
Comencem el curs amb un toc d'erotisme en la gastronomia. Coneix els secrets culinaris per a preparar els ingredients anomenats afrodisíacs per un sopar especial. 

dimecres 5 d'octubre
entrada: 4€



PINTXOS I MONTADITOS
Les tapes en diferents formes i mides. Cuina en miniatura que uneix tradició i modernitat.

19 de maig a les 19:00 hores
entrada: 4 €


LA CARXOFA
Un dels productes estrella del Prat, la carxofa. Aprèn com disfrutar-la més enllà de les receptes clàssiques.
Dimecres 20 d'abril, a les 19:00 hores. Entrada: 4€
A càrrec de Marcelo, cuiner de l'hotel Ciutat del Prat


LES SOPES
Receptes de sopes i cremes, que amb quatre trucs d'un professional resultaran exquisits. Després d'aquest taller, només et quedarà participar al concurs de sopes del món.





 


16 de març a les 19:00 hores.
A càrrec de Diego López.


la carbassa

Receptes vegetarianes i veganes a partir d'un aliment bàsic a la cuina.

A càrrec de Nigama.



 

 






16 de febrer a les 19.00 hores
Inscripció prèvia. Preu: 4€


els calçots

Formes innovadores de tractar un aliment clàssic.
A càrrec de Virgilio Contero, del Restaurant Rústic.











19 de gener de 2011 a les 19.30 hores
Inscripció prèvia. Preu : 3€


menú de nadal

Monogràfic per preparar un menú de Nadal. A càrrec de Diego Molina.









10 i 17 de desembre de 2010 a les 19 hores
Inscripció prèvia. Preu : 3€


pollastre potablava

Monogràfic per aprendre a cuinar el pollastre Pota Blava en la seva versió més tradicional i en la més moderna. Per a tots els gustos.
Pots veure les fotos de l'edició de l'any passat al Flickr del centre cívic








12 de novembre de 2010 de 19 a 22 hores
Inscripció prèvia. Preu: 6 €


 

bolets
Iniciació bàsica al món dels bolets. Com cuidar-los, quan collir-los, diferents tipus de bolets, les millors receptes...









15 de novembre de 2010 a les 19 hores
Inscripció prèvia. Preu: 3 €