Més que Cuina

L'espai Més que Cuina neix amb la intenció d'agrupar totes aquelles activitats que succeeixen dins de la cuina del Centre Cívic però que traspassen els límits físics i conceptuals, ja sigui perquè estan vinculades a altres activitats fora del Centre, o bé perquè presenten relacions amb altres expressions artístiques més enllà de la gastronomia. En altres paraules, propostes gastronòmiques que esperem que us sorprenguin

Activitat al gener:

"Cinema i gastronomia: "El festín de Babette" de Gabriel Axel"




Divendres, 20 de gener a les 19 h
Entrada gratuïta (aforament limitat)

Per començar bé l'any, ho farem amb un gran i deliciós banquet cinematogràfic: en Francesc Cánovas, professor del monogràfic de cinema de l'Escola d'Arts del Prat, ens farà una petita introducció per a que se'ns obri l'apetit i puguem degustar la pel·lícula "El Festín de Babette" de Gabriel Axel, guanyadora d'un óscar a la millor pel·lícula estrangera el 1988 i tota una icona del cinema gastronòmic, per finalitzar amb un cine-fòrum sobre el paper de la gastronomia en el món del cinema i les seves pel·lícules més representatives.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Activitat al Novembre:

"Caçadors de bolets: introducció a la micologia"



Dijous, 24 de novembre a les 19 h
Entrada gratuïta (aforament limitat a 50 persones)

En aquesta edició, el Més que cuina ens endinsarà en els boscos per anar a buscar bolets, una activitat típica de la tardor que ha guanyat adeptes amb el pas dels anys. Andrés Valverde Valera, biòleg pratenc especialitzat en micologia, ens farà una introducció dels bolets més comuns, els comestibles i les seves diferències amb els tòxics. A més podrem gaudir d'un tast gastronòmic amb aquest producte.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Activitat al Maig:

"Espigoladors: contra el malbaratament alimentari"



Dijous, 26 de maig a les 19 h
Entrada gratuïta (aforament limitat a 50 persones)

Durant la crisi han sorgit moltes iniciatives amb l'objectiu de potenciar la transformació de diferents aspectes de la societat. En aquest Més que Cuina ens visitaran els Espigaloradors, una empresa social que es dedica a recollir aquelles fruites i verdures que no poden ser venudes però que són perfectament aptes pel consum: el seu objectiu és la lluita contra el malbaratament alimentari. Ens explicaran com va sorgir el projecte i el seu recorregut.
En acabar es podrà fer un tast dels productes que comercialitzen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Activitat al Març:

"Dones i Gastronomia"


Dilluns, 14 de març a les 19 h
Entrada gratuïta (aforament limitat a 60 persones)
Es podran recollir les invitacions a partir del dilluns 7 de març

Aprofitant que el 8 de març és el dia Internacional de les Dones, volem fer un homenatge a les xefs del Prat. L'activitat central serà una xerrada-debat, en la qual es tractaran temes com la visibilitat de les dones en el món de la restauració i la perspectiva de gènere.
Com a colofó final de la jornada, podrem degustar un petit aperitiu preparat per les xefs convidades.

Participen: Susana Aragón, xef del Restaurant Ona Nuit; Yury Rodríguez, xef del Restaurant el Regust; Rosa Farrés, xef del Restaurant La Lluna en un Cove; Aroa Talavera, psicoterapeuta i especialista en perspectiva de gènere i Neus Macías, periodista i conductora del programa gastronòmic "El Prat a Taula" del Prat Ràdio.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Activitat al Novembre:

"Migas" al Centro Extremeño Ruta de Plata. 

                                                    

Dijous 19 de novembre a les 18 h
Inscripció 4€ 
inscripcions AQUÍ

Les "migas", "migas ruleras" o "migas de pastor" són un plat típic de pastors amb el que s'aprofiten les sobres de pa dur. Com que és un plat tradicional, existeixen nombroses variants en funció de la zona. En alguns llocs se'ls afegeix pebre vermell, amb el que queden de color vermell; en altres s'afegeix a la paella l'acompanyament, generalment en forma de torreznos, cansalada, llonganissa o xoriço.
Hi ha qui diu que aquest plat te el seu origen en el cuscús magrebí; en els territoris cristians es feia amb pa i se li tiraven torreznos de porc per distingir del menjar àrab i jueva.

El Més que cuina de novembre proposa una visita al Centre Extremeny Ruta de la Plata, on la Pilar Torralvo ens ensenyarà com elaborar aquesta recepta tradicional.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Activitat al març:

Poesia i vi.

Amb l'arribada de la primavera ens volem inspirar i fer un maridatge que combina a la perfecció: la poesia i el vi. Amb la col·laboració del col·lectiu pratenc Sopa de poetes i del Celler Terra i Sol, tindrem l'oportunitat de assaborir grans vins mentre sentim poesies vinculades al món del raïm. Una activitat embriagadora per a tots els sentits.


Dijous 26 de març a les 19.30 h
Inscripció 4€ (a partir de l'1 de març)
Et pots inscriure online


Activitat al novembre:

Novel·la negra i gastronomia.


En aquest taller combinarem la gastronomia i  la novel·la negra, i es posarà en relació la importància del menjar en el món mediterrani a través de l'anàlisi de diferents autores i autors. De la mà de Rosa Ribas, reconeguda autora per novel·les com La detective miope,ens guiarà conjuntament amb un cuiner, parlarem i tastarem alhora els plats més destacats.
Amb aquest taller, posem punt i final d'una forma lúdica a aquesta microjornada de Novel·la Negra i Dona, i ens endinsem de forma genèrica en el novel·la negra mediterrània a través dels hàbits alimentaris i les receptes dels seus personatges més famosos.




Divendres 14 de novembre a les 19 h
Entrada 4 € (a partir de 16 d'octubre)



Activitats al maig:

La xocolata al segle XVIII


Vinculat al club de lectura de novel·la històrica que desenvolupa l’Arxiu Municipal del Prat al Cèntric Espai Cultural, Josep Maria Solias i Juana María Huélamo Gabaldón, experts en cuina històrica, ens presenten al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa, una xerrada que acostarà al participant al coneixement dels aliments americans que triomfen al segle XVIII. En aquest segle de la Il·lustració s’emmarca un personatge singular, Giacomo Casanova, qui va visitar Catalunya, convivint amb una societat en la qual la xocolata tenia un lloc destacat. Dins els espais de gaudi i socialització de la cort i noblesa catalana, la xocolata, que primer va ser aliment dels privilegiats, acabaria per convertir-se en una beguda social mica en mica desplaçada en el seu protagonisme pel café. Desprès de la xerrada, els participants podran dur a terme una petita recreació culinària que tindrà com a protagonista d’excepció la xocolata, d’acord a receptes conegudes en el segle XVIII.



Dimecres 21 de maig 18 h
Entrada gratuïta (inscripcions a partir del 16 de miag)



Avtivitats a l'abril:

Cuina & Jazz

Coincidint amb la Carxofa & Jazz, on cada any s'apleguen mil persones a ritme de jazz i al gust de les carxofes, presentem Cuina & Jazz, una activitat on tastar les notes i escoltar els sabors de Nova Orleans. Pau Vidal, component dels grups Cruïlla Quartet, Muts! i Tarquim ens presentarà les tradicions jazzístiques a través dels autors més destacats, mentre Manel Guirado als fogons hi posarà els sabors de les tradicions africanes, europees i criolles que fan de Nova Orleans el paradigma de la fusió gastronòmica i cultural.
Una sessió irrepetible de música i cuina.


1 d'abril de 19 a 21 hores
entrada 4 €, també ets pots inscriure online



Activitats de març:

La Carxofa:

Amb motiu del març gastronòmic ens endinsem en un dels productes estrelles del Prat, la carxofa. A partir d'aquest ingredient prepararem un primer i un segon plat on el seu gust particular sigui el protagonista.
A càrrec de Diego Molina.



4 de març de 19.30 a 21.30 hores
entrada 4 €, també ets pots inscriure online


Sopes del món:

El 15 de març es durà a terme el concurs de Sopes del món a la plaça Remodelació. Amb motiu del mateix, el dimarts 11 de març a les 19 hores, convidem als cuiners i cuineres de les millors sopes d'anys anteriors per conèixer els seus secrets de primera mà. Us animem a participar en el concurs i particpiar de la jornada.



11 de març de 18.30 a 20.30 hores
entrada 4 €, també ets pots inscriure online

Col·labora: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada